Дієтичне харчування

До уваги батьків! 

У закладі освіти організовуються умови для забезпечення харчування учнів з особливими дієтичними потребами, у тому числі з непереносимістю глютену та лактози (САНІТАРНИЙ РЕГЛАМЕНТ для закладів загальної середньої освіти)

Вимоги до організації харчування дітей з особливими дієтичними потребами, включаючи харчову алергію та непереносимість окремих харчових продуктів або речовин, наведено у додатку 11 до цього Санітарного регламенту.

Додаток 11
до Санітарного регламенту
для закладів загальної
середньої освіти
(пункт 11 розділу VI)

 

Вимоги до організації харчування дітей з особливими дієтичними потребами, включаючи харчову алергію та непереносимість окремих харчових продуктів або речовин

1. Особливі дієтичні потреби учнів закладів освіти підтверджуються медичною довідкою, що видана сімейним лікарем чи педіатром, де зазначено особливі дієтичні потреби учня із встановленням відповідного діагнозу.

2. Індивідуальне харчування для учнів з особливими дієтичними потребами повинно бути організоване з урахуванням рекомендацій щодо обмеження/виключення відповідних харчових продуктів, напоїв та страв зазначених у медичній довідці.

3. Енергетична та поживна цінність харчування для учнів з особливими дієтичними потребами повинна відповідати віковим та статевим нормам та повинна бути забезпечена адекватною заміною тих харчових продуктів, напоїв та страв, що спричиняють алергічні реакції або непереносимість.

 В їдальні закладу заборнено вживання страв, які містять  алергени

До уваги! Для організації харчування дітей з дієтичними потребами необхідно мати ще рекоменації щодо обмеження/виключення відповідних харчових продуктів, напоїв і страв та їх заміни аналогічними за енергетичною та поживною цінністю харчовими продуктами.

Немає коментарів:

Дописати коментар